Vragen van studenten

Wij krijgen regelmatig vragen van studenten. Bekijk wat andere studenten beweegt, en welke vragen zij hebben. Misschien herken je je in sommige uitdagingen of problemen.

Studie afmaken

Door lek aan motivatie lukt het mij maar niet om mijn studie af te maken. Ik moet nog 1 jaar van mijn HBO Leisure management. Kunnen jullie hierin wat betekenen?
W.

Moeite met leren

Ik merk dat ik eigenlijk mijn hele leven wel moeite heb gehad met echt hard leren. Op de middelbare kwam dit nog net goed, maar daarna op de Uni haalde ik niet genoeg punten voor het BSA. Nu op het HBO loop ik tegen dezelfde problemen aan. Ik heb dus behoefte aan begeleiding. Ik woon in middelgrote stad en ik vind hier weinig tot geen mogelijkheden, omdat het niet echt een studentenstad is. Zijn er mogelijkheden om door jullie organisatie begeleid te worden?
D.B.

Studiehulp essay

Ik zoek studiehulp bij het schrijven van essays. Zouden we dit kunnen bespreken om te kijken of jullie mij kunnen helpen?
S.

Thuisstudie

Momenteel volg ik de HBO thuisstudie toegepaste psychologie. Echter merk ik dat ik, omdat er geen deadlines zijn, ik minder goed kan studeren. Ik weet dat ik goed en hard kan studeren, maar de afgelopen tijd, wil het maar niet lukken met de voortgang. Ik ben ontzettend bang dat ik als maar meer vertraging op loop, en dat wil ik graag voorkomen. De studie zelf vind ik onwijs leuk en interessant, dus daar zal het zeker niet aan liggen. Maar buiten de studie heb ik een drukke baan in de ochtend en avonduren. Is het mogelijk dat wij samen een goede haalbare studieplanning kunnen maken, en dat er ook online contact momenten mogelijk zijn om er voor te zorgen dat er ook echt voortgang te zien is in mijn studie?
V.E.

Moeite met plannen

Ik zit in het 3e jaar Technische Bedrijfskunde op de Hogeschool. Ik ben altijd al heel chaotisch geweest als persoon en heb een hekel aan plannen. Toch merk ik vooral tijdens de corona periode aan mezelf dat de resultaten en de motivatie voor mijn opleiding zo ver achteruit zijn gegaan dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Projecten heb ik altijd makkelijk kunnen afronden, maar tentamens zijn wel een dingetje. Ik heb moeite met studeren en heb ook het idee dat ik dat niet op de juiste manier doe. Stof blijft gewoon niet hangen en tentamens waar ik van dacht dat ze goed gingen behaal ik nu ook slechte resultaten. Het is super frustrerend en mentaal maakt het de situatie niet beter.
J.B.

Stilstand studie

Ik doe de HBO studie Communicatie en woon samen met andere studenten. Heb de eerste drie periodes met goede cijfers afgesloten, maar in de vierde periode begon het Coronavirus en dus ook de thuisstudie. Mijn ritme van na colleges de opdrachten maken op de campus werd verstoord, heb toen mijn studie links laten liggen en ben er vaag over gebleven tegen mijn huisgenoten. Om mijn propedeuse en/of door te gaan naar het tweede jaar moet je alle punten uit het eerste jaar hebben. Ik mocht niet mee naar het tweede jaar tot ik elke studiepunt binnen heb. Hier had ik dus geen colleges, en moest ik één project, en vier deadlines inleveren. Ben hier eigenlijk nooit serieus aan begonnen waardoor de studie op het moment stilstaat. Qua niveau is het allemaal goed te doen, en vindt het meeste wat ik leer ook interessant. of ik er later iets mee wil doen is niet zeker. Maar m’n propedeuse wil ik in ieder geval voor eventuele andere studies/doorstuderen. Ik denk vooral hulp nodig te hebben met een gedeelte plannen, maar vooral beetje toezicht op het uitvoeren van die planning.
N.H.

Mobiele versie afsluiten